zaterdag 17 april 2010

Eenzaamheid

"Eenzaamheid is een mooie zaak, maar je hebt iemand nodig die je dat vertelt."
Honoré de Balzac


Vandaag wil ik een stukje schrijven over eenzaamheid. Dit is maar een gevoel, maar wel een belangrijk gevoel.

Wat wil je weten over eenzaamheid? Wil je weten hoe je ermee kunt omgaan? Met alle gevoelens is er maar 1 methode die werkt, en dat is het toelaten, en nog eens toelaten van dit gevoel.

Gevoelens hebben de neiging om zich te manifesteren op de momenten dat dit echt niet handig is. Eigenlijk is dat juist de perfecte tijd om hier aandacht aan te besteden. Ik doel hiermee op het perfecte moment op je levenspad. Dat is het moment dat er ruimte ontstaat om jezelf te bevrijden van een oud gevoel en oude beschermlagen. Oude beschermlagen die nodig zijn geweest in de tijd van toen, maar nu niet meer.

Waarom is het zo moeilijk om eenzaamheid toe te laten? Omdat onder eenzaamheid altijd pijn ligt. Emotionele pijn uit het verleden, die toen niet genoeg ruimte heeft gekregen en die nog steeds aandacht vraagt.

Helaas heb ik vroeger mijn eigen eenzaamheid verwaarloosd, door te hoppen van relatie naar relatie. Het gevolg ervan is, dat ik mijzelf en mijn ex-partners onnodig pijn toebracht. Nog veel erger voor mijn lichaam was het gebruik van alcohol en softdrugs. Daarmee ervoer ik schijnveiligheid en schijngeluk. Alleen mijn lichaam leed hieronder, en mijn gevoelens? Die werden nog veel dieper verstopt.

Het is niet zo dat je altijd meteen naar je gevoel kunt gaan, en daardoor je oude patronen gelijk overboord kunt gooien. Maar weet dat als je jezelf herkent in een van bovenstaande gedragingen, dan loop je weg van wat er werkelijk is. Dan loop je weg van je ware jij. Je ware jij die er misschien aan toe is om zijn volle potentie te gaan leven en beleven.

De wereld staat hier altijd met open armen op te wachten!

'Op momenten waarop de eenzaamheid al onze schoonheid lijkt te vepletteren. is er maar een manier om ons daar tegen te verzetten:ons blijven open stellen' Paulo Cuelho

2 opmerkingen:

  1. Oooh wat herkenbaar.....
    Dankjewel David voor je openeheid....
    Ik geloof dat velen zich hierin herkennen.
    Zeker als je kijkt naar de wereld en hoe druk we het hebben met vele "afleidende"faktoren.

    Jij durft je kwetsbaar en open op te stellen.
    Ik nu ook.

    Ik voelde me ook mijn hele leven eenzaam. Zelfs Henriëtte Reineke zag dit tijdens een workshop "helende reis."
    (Dat is nog voordat Marieke daar verder mee ging...)
    Ik voelde me intens eenzaam en had het gevoel echt overal alleen voor te staan en alles op eigen kracht te moeten doen.
    Totdat ik tijdens een helende reis, waarin ik dit punt alle aandacht wilde geven achter de oorzaak kwam. In een vorig leven mocht ik er niet zijn en werd vermoord.....daar lag de kern.
    Ik mocht er niet zijn....omdat ik niet "goed" was...ik had een waterhoofd....mijn basis....mijn bestaansrecht....
    Wat een oerpijn...wat een verdriet...

    maar ik voel me vrij nu.....de tranen biggelen over mijn wangen nu ik dit zeg....Ik voel me zo vrij....als een vlinder....verlost.....
    Ik ben echt niet alleen...ik weet me gedragen....ik voel me gedragen;-))

    Wat heerlijk om dit weer te mogen voelen nu ik jouw stuk lees...mijn gevoel van eenzaamheid is echt weg!!! Ik ben vrij, JIPPIE !!! JOEHOE !!!!
    CARPE DIEN

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor deze reactie.
    MArieke en David

    BeantwoordenVerwijderen

WIE BEN IK

Mijn foto
Vlissingen, Netherlands
Dat is een hele goede vraag! Het antwoord afhankelijk is van het moment waarop deze vraag gesteld wordt. Want, zeker bij zijn er momenten dat ik alleen de lagen zie waaronder ik mij veilig aan het verstoppen ben. Onder deze lagen vind ik hetzelfde warmte, liefde en rust die in ieder van ons huist. Hierdoor, ben ik niet veel anders dan jij of wie dan ook. Zonder deze bril mag ik kwetsbaar zijn, mag ik dingen niet weten, mag ik gewoon zijn. Kijkt de rest van de wereld ook zo? Zolang het de wereld van 2 dimensies is waarschijnlijk niet. Want wij moeten expert zijn!! Expert waarin, zou ik mij afvragen? Als wij allen mogen putten uit de oneindige kennis die overal al is en energetisch beschikbaar is waarom dan deze onderscheidinglijn. Waarom zou je dan een expert willen zijn? Om te weten wie je bent!!! Dit is een paradox die wij onszelf continue creëren. Om? Achter te komen wie wij zijn!!!! Alleen wat wij werkelijk zijn is: een oneindige bron van energie en volgens kwantum fysici een grote niks. Als wij niks zijn, dan is er geen onderscheid en dan is ook ineens gelijkheid en dan mogen wij wel zijn. Gewoon zijn. Wil je toch weten kijk dan op www.journeytherapeut.com