zaterdag 4 juni 2011

Haal geen oude koeien uit de sloot

TIP VOOR EEN GOEDE RELATIE!!!

In het verleden gebeurt niets meer. (Eckhart Tolle)

Maak jij je verleden belangrijk?

Leef je nog uit het verleden?

Wij hebben meestal een ongelooflijke behoefte het verleden erbij te halen en het belangrijk te maken. Echter het verleden is er altijd. Dat is iets wat wij niet meer terug kunnen krijgen in het heden, hoe hard wij er ook aan trekken. Het is niet belangrijk of het een goed of een slecht verleden is geweest, het blijft een verleden. Verleden is een schim en zolang dat je behoefte er aan hebt of behoefte hebt om het met het heden te vergelijken, zou je nooit vrij kunnen zijn. Want elke keer als je aan het verleden denkt, geef je jezelf niet de kans om te genieten van wat er nu is. De behoefte om het verleden erbij te halen is er altijd wanneer je je ongelukkig voelt of niet compleet. Eigenlijk zolang je nog zoekende bent en niet de rust hebt om te genieten van wat er nu echt is, blijft de behoefte om het verleden erbij te halen aanwezig. Zolang dat je behoeftig blijft, kom je niet bij de echte jij. Want in werkelijkheid, waar je echt plezier uit kan halen is nu aanwezig. En je kunt geen plezier hebben in het verleden, want die kans heb je gewoon gemist of achter je gelaten. Het is dit moment in het nu wat je roept om te genieten. Dat wil overigens niet zeggen dat er ook dingen zijn waar je in het verleden van hebt genoten. Alleen zelfs de dingen, waar je in het verleden heel veel plezier aan beleefd hebt, hoeven niet perse zo plezierig in het nu te zijn. Jij bent nu zelf anders dan in het verleden, je bent niet meer dezelfde persoon als toen.

Vergelijk het met een draaimolen waar je als kind niet vanaf kon blijven, en rondjes achtereen met plezier in draaide. Dat is echt in het nu zijn, je genoot daar elk rondje weer opnieuw van, en het paard bleef net zo spannend, en de toeter van de motorfiets maakt elke keer opnieuw en geweldig geluid. Een paar jaar later keek je er niet meer naar om, en als volwassene denk je misschien; ‘Shit een draaimolen, daar moet ik weer op mijn kind wachten, of ik krijg hem er zeker voorlopig niet meer uit!’

Als je met deze wetenschap naar je relatie kijkt, realiseer je:

Je relatie is in het nu! De relatie die je voor je zelf hebt gecreëerd of beter gezegd, nog steeds aan het creëren bent, dat is je ware relatie.

Natuurlijk is het verleidelijk is om te wijzen naar het verleden.

Door in het verleden te blijven heb je geen vertrouwen in de toekomst. Realiseer je dat zolang je wijst op de fouten in het verleden, heb je geen enkele kans om te genieten in het nu. Zelfs de goede dingen die in het verleden zijn gebeurt, zijn geen enkel garantie voor wat er nu is. Wij blijven veranderen, wij blijven groeien. Gelukkig maar. Anders blijven wij stil staan en dat is volgens mij niet echt de bedoeling van dit leven.

Vermijd woorden zoals ‘altijd’ en ‘nooit’, want door deze woorden te gebruiken geef je elkaar niet de kans om je gedrag te corrigeren. Het is veel beter om te zeggen dat het gewoon pijn deed toen je partner bepaald gedrag vertoonde.

Door eerlijk en open te zijn, maak je de deur open naar de liefde van je partner. Ook al vind je het nodig om een bepaald voorval uit het verleden naar boven te halen. Soms is het inderdaad nodig. Je ingang is dan: Het voelen van de pijn en niet: De behoefte om het gedrag van je partner te veranderen. Want uiteindelijk gaat het helemaal om je eigen groei, je partner is een geweldig hulpmiddel hierbij. Vooral een partner waar je de meeste conflicten mee hebt. Want hij/zij is degene die jou op je pijnlijke plekken wijst. Voor mij is het altijd een signaal om stil te staan en echt te voelen wat er bij mij aan de hand is.

Niet altijd gemakkelijk, want mijn hoofd is er aan gewend om het probleem bij de ander te zoeken. Bij de ander het geluk te behalen.

‘Geluk bij de ander zoeken?’ ‘Jij moet mij gelukkig maken!’ ‘Alleen jij kunt mij gelukkig maken!’

Wat een flauwe kul uitspraken! Op deze weg kun je het een tijd volhouden. Toch zal dit altijd een doodlopende weg blijken.

Mocht je een partner vinden die je in alles volledig zou geven wat je nodig hebt dan ga je dood van verveling op een bepaald moment. Zonder stimulans is er geen groei, zonder uidaging geen leven in harmonie.

Het vasthouden aan een fijn verleden is geen sleutel voor je geluk. Het contact met het verleden is meer een herkenning naar wat je toen op een bepaald moment nodig had. Het verleden is ook een moment opname van een bepaald stap uit je leven. Die stap die je nog steeds zou moeten zetten of juist hebt gezet.

Een bepaalde drempel die je hebt overwonnen. (uit een pijnlijk verleden.)

Een stap die je nog steeds moet zetten en een bijzonder leermoment (een goed verleden, misschien veel beter een aangenaam verleden).

Eigenlijk is er geen verschil in het leermoment tussen een “goed” en een “slecht” verleden. Ik heb relaties gehad waar ik alleen met een gedoseerde afschuw aan terug denk. Dat zijn de relaties waar ik het meest van heb geleerd.

Want als ik dezelfde situatie nu tegen kom, ligt mijn pijn helemaal bloot. En klaar om toegelaten te worden en uiteindelijk is die ook vrij om te gaan.

Er zijn ook relaties waar ik schijnbaar heel gelukkig ben geweest. Dat waren de relaties waar ik mijzelf vooral tegen kwam in het stukje please gedrag, een stukje niet voelen, een idyllisch alles in stand willen houden. Absoluut niet objectief naar mijzelf en naar de buiten wereld. Dat zijn de momenten in mijn leven waar ik mij in mist hulde, met het gevolg dat het gevoel wat wel naar boven wilde komen werd onderdrukt. Zelfs met behulp van verdovende middelen, namelijk een jointje of wijn. Of me te storten op overvloedig werken, tot 12 uur per dag. Het ging vooral om niet te willen voelen. Uiteindelijk loopt dit soort van relaties stuk. Dat is wat een ogenschijnlijk ‘goede liefdevolle stabiele’ relatie uiteindelijk tot gevolg kan hebben als je niet bereid bent om naar jezelf te kijken.

Dit is wat ik voor mijzelf onbewust creëerde, alleen omdat ik er toen nog niet aan toe was om naar mijzelf te kijken.

Dus ik ben dankbaar voor al mijn relaties, en vooral voor mijn huidige relatie. Want nu is het moment van bewuste keuzes maken en bewust leven.

Praktisch:

Zorg er voor dat je in je communicatie het verwijt naar het verleden vermijdt. Zorg ervoor dat je woorden als ‘altijd’ en ‘nooit’ vermijd. Beter om te zegen is: ‘Ik zou het fijn zou vinden als…… ‘ Vraag dan ook gelijk of je partner hier aan kan voldoen. Zo niet, dan weet je dat je dit niet van hem/haar kunt verwachten.

Het is oké om te zeggen dat een bepaald gedrag in het verleden je pijn heeft gedaan en dat je daar graag op terug wil komen. Dat je om hulp vraagt om dit pijndeel aan te gaan. Zeg ook duidelijk wat je van de ander verwacht: Dat er gewoon naar je geluisterd wordt. Door dit uit te spreken naar de ander, is dit voor jou een herkenning van je pijn. Dat is voor jou alleen al het feit dat je mag zijn zoals je bent. Houd het bij jezelf, vooral in je communicatie, en houd ook rekening met je partner.

Maak desnoods een afspraak samen en stel een tijd vast. Het maken van afspraak om met elkaar te praten lijkt misschien overdreven, maar als je partner geen tijd heeft op dit moment en andere prioriteiten heeft, (wat overigens niet wil zeggen dat hij/zij niet van je houdt) dan bereik je bar weinig met communicatie. Hierin schuilt juist het gevaar dat het gesprek snel afgerond moet worden zonder dat er echt naar elkaar wordt geluisterd of juist oude koeien uit de sloot gehaald worden.

Verval ook niet in de andere fout, namelijk: ‘Hij/zij moet toch zien dat ik ongelukkig ben. Hij of zij moet zien dat ik hem/haar nodig heb. Hoe zo heeft hij/zij andere dingen te doen, ik ben toch het belangrijkst!’ Ja,hij /zij ziet het wel, maar als er geen uitnodiging van jouw kant komt om aan de tafel te zitten, is er geen enkele reden dat hij/zij het wel doet.

Want misschien is hij/zij er nog niet aan toe, misschien kiest hij/zij ervoor om te blijven lijden. Heb daar juist respect voor, want op die manier krijg jij echt de kans om voor jezelf te kiezen. Je eigen koers te bepalen en voor je zelf en je eigen groei te kiezen!

dinsdag 17 mei 2011

Een avond met Lorna Byrne.

Dit is een bijzondere avond voor mij geweest. De reden daarvoor is 2 ledig:

1. Lorna Byrne heeft een bijzondere boodschap te verspreiden
2. Marieke mijn eigen vrouw mocht op het podium aan Lorna de vragen stellen.

Gaat het om Marieke? Nee natuurlijk niet, behalve dat het haar lievelings schrijfster is, en dat het haar harte wens was om Lorna ooit te ontmoeten. En dat het tot nu toe een van de meest bijzondere dagen van haar leven was. Natuurlijk kon ik als haar man en haar zielemaatje intens blij voor haar zijn. Mijn Ego was daar natuurlijk ook aanwezig om haar te ‘beschermen’. Wat soms resulteerde in bemoederen, met al het ongewenste resultaat van dien, vooral de dagen daarvoor.

Terug kijkend naar de avond kan ik super, super trots zijn en zeggen dat het een geweldige avond was.
Er was een perfecte match tussen Marieke en Lorna, waardoor Lorna misschien wel voor het eerst meer vertelde dan ooit daarvoor. Zoals zij zelf gezegd had over een bepaald onderwerp: ‘ Dit heb ik nog nooit opgeschreven en nog nooit aan iemand verteld’.

Dit ging over een verhaal van een hondje die een heel kort leven bij hun gezin was. Om hen te laten zien wat Liefde is.

Want uiteindelijk draait alles in het leven, wat nooit eindigt overigens, om de liefde. Het was goed te horen dat het leven als ziel doorgaat. Op de zelfde dag is de moeder van mijn goede vriend Anant begraven. Mijn idee dat wij blijven leven in de harten van mensen die van ons houden en de mensen voor wie wij een betekenis hebben. Sommigen krijgen meer plek in de harten van anderen, dat was duidelijk te merken aan de hoeveelheid mensen die de begrafenis van de moeder van Anant bij woonden.

Of meer of minder harten geraakt worden maakt naar mijn idee uiteindelijk niet uit. Want zelfs ons hart is een onderdeel van deze prachtige mooi planeet. Waar wij allemaal deel van uitmaken en verantwoordelijkheid voor dragen, ook volgens Lorna en haar bescherm engelen. De verantwoordelijkheid die wij nu direct kunnen nemen, onafhankelijk van de plek waar wij leven, alleen al door onze stem aan de wereld leiders te laten horen.

Dat was voor mij een heldere en duidelijke boodschap, want ik weet natuurlijk dat wij iets moeten doen, alleen hoe? En nu is het duidelijk.
De verantwoordelijkheid nemen,ook voor onze eigen kinderen, door hen te steunen en te onderwijzen, en niet de donkerte van boosheid en frustratie die Lorna associeert met de donkere kant, toe te laten.

Wij zeggen dat onze gevoelens en emoties gezond zijn, dat blijven we zeggen. Wat wij bedoelen is de zuivere energie van de emotie die gezond is. En laat het stromen, houd het niet vast, maak het niet donker of licht. Elke emotie zou je met een glimlach kunnen verwelkomen, want het hoort ook bij je mens zijn.

Er waren ook dingen die nieuw voor mij waren, zoals het feit dat er weinig reïncarnaties op de wereld zijn, behalve in Nederland. Ik vroeg mij meteen af of dat de reden is waarom mensen Nederland in het algemeen zo sympathiek vinden, en dat het aantal asiel zoekers en allochtonen die in Nederland wonen zo groot is. Zoeken wij elkaar als zielen op?

Lorna praat over engelen alsof ze over mensen praat, en sommigen dingen kan ze echt moeilijk beschrijven, omdat ik denk dat het niet te beschrijven is. De boodschap is dat wij onze vooroordelen over slim, dom, achterlijk en geniaal aan kant kunnen zetten. Want Lorna die ooit bestempeld is als achterlijk, is nu een schrijfster van een bestseller die ondertussen in 50 landen uitgegeven is.

Zij is een geweldig instrument die de boodschap van de Engelen en van GOD doorgeeft.

Enkele van deze boodschappen op een rijtje: Wees niet bang voor de dood, je bent een ziel die eeuwig doorleeft. Je beschermengel is en blijft altijd bij je, en die is heel krachtig want hij/zij geeft toestemming aan de andere energieën om contact met je te mogen maken (aan Aarts engelen en aan je geliefden die daar nog om je heen zijn) Overigens, het contact wat je het meest voelt is met de zielen van overledenen omdat zij de fysieke wereld veel beter kennen.

Het blijft wel een feit dat niet iedereen zo er over denkt, en dat er ook andere meningen zijn over God en het hiernamaals. Lees bv de uitspraken van Stephen Hawking, de meest gerenommeerde, levende wetenschapper die ik ken http://frontpage.fok.nl/nieuws/444018/1/1/100/stephen-hawking-hemel-bestaat-niet.html over het niet bestaan van het hemel.

Het mooie van dit alles is dat wij toch met z’n allen op deze aarde mogen leven, elkaars meningen mogen respecteren, en toch verantwoordelijk blijven voor onze aarde ieder op onze eigen manier.


Er waren ook paar controversiële boodschappen zoals buitenaardse levens die er zijn, maar waar ze van God niet verder over mocht vertellen.

Het meest bijzondere aan Lorna is dat, onlangs belangstelling voor haar persoonlijkheid en de taak die ze hier mag vervullen, zij het meest egoloze persoon is die ik ooit heb gezien. En dat mag een groot voorbeeld zijn voor ons allen.

Rest mij nog Annelies van Bloomlife te bedanken voor de persoonlijke en liefdevolle organisatie, Wouter voor zijn jeugdige enthousiasme en Marieke voor haar openheid waardoor de boodschap van Lorna als nooit tevoren naar voren kwam.

Ben je er ook bij geweest?
En wat heb jij meegenomen?

Als wij onze ervaringen delen, zouden we meer mensen kunnen bereiken. En meer mensen aanraken.

Mocht je de boeken van Lorna nog niet hebben gelezen dan kun je het hieronder bestellen.





woensdag 27 april 2011

Verras je partner regelmatig met iets nieuws:

Leven is leven in relatie."
Lao-Tse


Uit het bovenstaande is het duidelijk dat je relatie levendig mag zijn. Je kunt het Levendig houden om jullie te focussen op allerlei problemen en dagelijkse beslommeringen.
Dat is de grootste gevaar die in elke relatie op de leur ligt.
Er zijn zoveel dingen uit het dagelijkse leven die onze aandacht verdienen, en ook dingen waardoor wij ons laten afleiden, Zoals financiële zorgen, carrière, familie, kinderen, buren verenigingen. Ik heb het al eerder geschreven, onze kracht ligt juist in het eenheid die wij samen met ons partner vormen. Deze eenheid wordt in elkaar gehouden doordat wij daar continue energie in stoppen. Niet alleen de negatieve energie van buiten af, maar vooral de positieve energie waar levens kracht in zit.
Positieve energie die voor zorgt dat wij elkaar accepteren en zien voor wie wij zijn. De buiten wereld is daar ook, en daar mag ook aandacht aan besteed worden. Alleen doe het dan met mate. Praat erover deel je mening maar haal de belang van het samen zijn iet uit de verband.
Hou je relatie vooral levendig gehouden worden met allerlei dingen die als verrassing voor je partner en voor jou zijn. Verrassingen houden je relatie levendig. En het gaat niet over dat je bijzondere en aparte dingen moet verzinnen. Gewoon simpele dingen zijn ook goed.
Als je bijvoorbeeld nooit kookt doe dat gewoon een keer. Als er een regel is dat je je partner de vuilnis buiten zet, doe dat voor hem of haar.
Als je nooit ontbijt voor je partner heb gemaakt doe dat!
Natuurlijk zou je zeggen, maar hij ziet het niet eens. Of het zou kunnen zijn dat je partner zo bezetten is van zijn/haar problemen dat hij/zij het helemaal niet op prijs stelt. Dat zou wel kunnen gebeuren. Alleen als je hem/haar tijd gunt, en niet gelijk boven zit met je teleurstelling of je eigen visie op het verhaal, zou het zeker omdraaien in een waardering, zachtheid en begrip. Er is geen probleem om hem/haar op de verrassing te wijzen. Liefdevol te wijzen, wees er gewoon dan vóór. Het maakt helemaal niet uit of hij het wel of niet ziet, het gaat erom dat jij jouw partner wilt verrassen.
Zelf heb ik het helaas niet voldoende gedaan in het verleden, behalve een Reis die ik spontaan heb geboekt naar Reykjavik, Iceland om 2000 te vieren. Daarvoor heb ik nog nooit zelf ergens een reis geboekt. Dat deed mijn ex-vrouw altijd. Daarnaast moest zij mij altijd meeslepen, want ik had altijd werk te doen. Eigenlijk was dit ook verrassing voor mijzelf, en ik wist echt niet dat het leuk was, en dat ik zelfs alleen van het boeken al kun genieten.
Naast de reis heb ik ook een ook een auto gehuurd, niet wetende dat er zo veel sneeuw in Iceland lag, dat de wegen voor gewoon personen auto’s weinig begaanbaar waren. (Dat is een andere verhaal!)
Je zou zeggen: ‘Dat heeft je relatie niet gered’! Dat was ook niet de insteek, de insteek is dat heel bijzonder levendige herinnering zal blijven. En bewust zijn van het leven zelf, is het waar het om gaat, in ieder geval voor mij. En dat is wat ik jou en iedereen die dit boek leest gun!

woensdag 12 januari 2011

Meditatie: 'Reis door je lichaam'


Deze meditatie is een combinatie van de Helende Reis en Vipassana. Hierdoor ontstond een krachtige, diepe en fijne healing, die wij graag met je willen delen.

Leon was zo aardig om zijn ervaring met deze meditatie op schrift te zetten, die je hier onder kunt lezen.

En door hier op te klikken kun je de visualisatie beluisteren

Meditatie “reis door het lichaam”

We krijgen op een liefdevolle wijze op donderdag ochtend een prive Vipassana meditatie. En we zijn Anneliese mijn levenspartner en ik zelf,

David legt uit hoe we het beste kunnen gaan zitten, omdat dit een lange zit wordt.

Gekruiste bene handen open losjes op de knieën en de boven bene aan de de onderzijde ondersteunt dmv een paar opgevouwen dekentjes.

Rechte rug kin iets naar de borst, kruin naar boven gericht.

David heeft hier ervaring mee daar hij pas een 10 daagse retraite acher de rug heeft, meditatie van s’morgens 0430 tot s’avonds 2100h. (en niet voor de eerste keer)

Onze meditatie zit duurde +/-75 minuten (in het echt 53 minuten!) en ik vond dat al behoorlijk ongemakkelijk worden aan het eind.

In deze meditatie ’reis door je lichaam’ is je lichaam het meditatie object, om je lichaam te ontspannen en je geest te verstillen.

Je maakt een reis door je lichaam om elk lichaamdeel aandacht te geven.

Iedere keer als je gedachten afdwalen keer je terug naar het gebied waar je aandacht is op gevestigd.

Hiermee train je je focus en concentratie vaardigheden. Tevens probeer je de sensatie in je lichaam waar te neme en te voelen:een trillinkje, kriebeltje, kraampje, een spanning, knop in je darmen enz.

Met David zijn we begonnen onze aandacht op onze ademhaling te volgen, en wel driehoek gevormd door je neus en je bovenlip.

Wat voel ik bij de in en uitademing, wat doet het met me, wat word ik gewaar.

Als mijn gedachten afdwalen ga ik weer terug naar mijn ademhaling, en blijf op mijn ademhaling gefocust.

Ik laat het vanzelf gaan, ik stuur niets, ik neem waar hoe de lucht langzaam door mijn neus naar binnen gaat mijn longen vult en weer naar buiten gaat, Daarna vroeg David onze aandacht op onze kruin te richten.

pProbeer de huid te voelen tintelingen en evt. spanningen waar te nemen. Laat het toe en de spanning verdwijnt. Ga zo verder tot je helemaal bij je tenen uitkomt en daarna weer terug tot op je kruin.

Probeer alle gewaarwording/sensaties te voelen en te ervaren.

Ik ga alle onderdelen niet benoemen waar ik aandacht aan geschonken heb, dit wordt me een lang verhaal.

Wat ik wel wil benoemen is dat bij mij geen tintelingen kleine spanningen of licht klinkend klokgeluid was.

Het was werkelijk zwaar geschut, krampen, samen gebalde vuisten, (ik dacht dat ik met open gevouwen handen zat) spanning in armen en benen. Steeds, ontspande ik me, maar als ik ging verzitten merkte ik dat de spanning er steeds weer ongemerkt ingeslopen was.

Overal was trilling zodat ik het gevoel had niet stil te kunnen zitten, wat ik erg hinderlijk vond, en het werd me warm en dan weer koud. Ik had het gevoel dat alles shakete en schokte en dat ik niets onder controle had.

Toen we op terugweg bij de schouders en nek aangekomen waren dacht ik nu kan het niet lang meer duren, ik kreeg er ook pijntjes bij door het lange zitten wat ik niet gewend was.

Toen David de verlossend woorden uitspraak: concentreer je weer op je ademhaling en wordt je bewust van elke ademhaling, wordt je bewust van elke in en uit ademhaling; begon ik me weer meer op mijn gemak te voelen.

Mede door dat we nu konden overstappen naar een ander traject van de reis het kampvuur proces in een meer comfortabele houding, nl liggend. Wat me zeer aangenaam was.

Voordat we aan het 2e traject begonnen mocht ik met een magische 5 treden trap, naar een ander opstap punt. Om deze plaats te bereiken daalden we langzaam de trap af die me in het grote onbekende voerde, mijn eigen essentie: deze trap staat symbool voor ontspanning en rust. Om je in een diepere staat van ontspanning te brengen heel behaaglijk ontspannen van lichaam en geest.

Het gaat vanzelf, je hoeft je geen zorgen te maken. Als ik op de opstapplaats aangekomen ben, zie ik mijn mentor en we stappen samen in de intercity rechtstreeks op mijn doel af non-stop, niet zoals met de stoptrien voorheen ‘met de reis door mijn lichaam’ rijden, voelen, doorgaan, stoppen, voelen, enz.

De intercity stopt buiten mijn lichaam daar waar de woede, verdriet, teleurstelling, vandaan komt. In de voorgaande meditatie, deze herinnering is voor mij heel pijnlijk, Als we uit de trein gestapt zijn, pakte mijn mentor mijn hand en we lopen naar een gezellig kampvuur verderop.

Daar begint de dialoog in het rollenspel met de hoofdrolspeelster van mijn drama. Ook andere spelers in de bijrollen doen mee. Evenals toehoorders. Die allen uitgenodigd zijn. Ik voel me beroerd er is algehele malaise.

In dit proces is het vergeven essentieel.

Vergeven is de ander z’n schuld niet toerekenen.

Die vuist die ik gebald hield, open ik tot een hand die zich naar de andere uitstrekt.

Je vraagt niet om vergeving, je wacht tot het je geschonken wordt. Ik weet dat dit niet makkelijk is en al helemaal niet vanzelfsprekend.

Het vergeven van onszelf en anderen bevrijdt ons van het verleden. De weg naar liefde is vergeving. Liefde is het antwoord op ieder heling.

Tijdens het vergeving proces komen bij mij de diepste emoties naar boven. Heb het er altijd moeilijk mee, wordt heel week naar de ander toe. Wil ze troosten zo als je een klein kind troost ze op je schot nemen, maar dit gaat me nu te ver.

David gaat heel geduldig en liefdevol met het proces verder.

Tot we beiden uitgenodigd worden langzaam naar het bewustzijn terug te keren en onze ogen als we er aan toe zijn te openen en te weten dat waar we de reis begonnen ook weer terug gekeerd zijn nl

In de Emmastraat 60 te Vlissingen.

Direct schieten eer gedachten door mijn heen: het houdt hier niet mee op, de pijntjes en pijnen horen bij het leven, ook die komen en gaan ook als we er aan werken.

Het is als een cirkel, geen begin en geen einde.

Ik denk God of welke creator het ook moge zijn van deze Globe, dezelfde gedachte heeft gehad.

Er is geen begin en geen einde ik maak de wereld rond!

Ik heb behoefte mezelf te feliciteren om de moed in het verleden te hebben gehad de moeilijk drempel van de Emmastraat te overschrijden, om eerste wankele schreden op het pad van de Journey en de spiritualiteit te zetten.

Het heeft mij veel gebracht. Nog meer losgelaten, door alle lieve mensen die ik daar ontmoet heb.

Special door Marieke en David, en David wil ik extra bedanken.

Als we niet veel zeggend naar de parkeerplaats teruglopen ben ik lichter, voel me sterker loop recht op en in mijn kracht

TODA! (dank je wel) Leon

Aanstaande vrijdag is de volgende bijeenkomst hier na elke donderdag om 1000 uur tot 1200 uur!

Klik hier nogmaals de visualisatie door je lichaam gedeelte te beluisteren.

Aanmelden bij info@journeytherapeut,com

maandag 8 november 2010

10 recepten om positief omgaan met tegenslagen

Een bijdrage van Martin Terwel

Een recept voor het positief omgaan met tegenslagen

1. Tegenslagen zijn een normaal verschijnsel in het leven. Menigeen wordt echter grootgebracht met het idee dat alles prettig moet zijn. (Vaak wordt gedacht dat het normaal is dat alles plezierig verloopt) Daardoor denken veel mensen bij een tegenslag dat ze zelf iets niet goed gedaan hebben. Dat kan natuurlijk (met drank op in auto, ongezond leven, etc.), maar vaak is een tegenslag iemand niet persoonlijk te verwijten. Daarom is het zonde dat je jezelf op die manier pijnigt, want een tegenslag alleen is meestal al erg genoeg.

2. Een tegenslag kan ook een positief effect hebben. Ik bedoel het volgende: Als jij je door een tegenslag minder prettig voelt, kan een goede periode uit het verleden waardevoller worden voor je. Tevens is het mogelijk dat, als het je in de toekomst weer beter vergaat, je dat intenser zult ervaren.

3. Van tegenslagen kun je leren, zodat je ze in de toekomst beter bewapend tegemoet kunt treden. Tevens kun je door tegenslagen louteren, waardoor je een soort van eelt op je ziel krijgt zodat een volgende tegenslag je minder hard kan/zal raken.

4. Een tegenslag kan een soort drempel zijn. Het kost kracht en energie om er (weer) bovenop te komen, maar daardoor verhef jij je enigszins waardoor je wellicht meer inzicht krijgt.

5. In het leven zou je wel eens in het midden kunnen eindigen. Je tegenslagen meet je af aan je meevallers. Daardoor bepalen ze beide hoe jij je voelt. Hoe erger de pijn of het verdriet was, des te intenser kan het genot zijn. Andersom geldt uiteraard hetzelfde. Tevens is het zo dat je aan bepaalde dingen kunt wennen. Door ze te accepteren kun je ze een plaats geven. Ook dat kan er voor zorgen dat je qua beleving in het leven in het midden uitkomt.

6. Je kunt een tegenslag ook beschouwen als een binnendoorweg. Je snijdt als het ware een stukje af. Je leert en loutert op zulke momenten snel. Het is daarom onnodig om ze als tijdverlies te ervaren.

7. De mate waarin tegenslagen je kunnen treffen, heeft vaak met je verwachtingen te maken. Het is in feite heel simpel: Wie niets verwacht en overal rekening mee houdt zal alles kunnen accepteren. In dat opzicht bezien kan ook de volgende opmerking van waarde zijn: Hoe kun je teleurgesteld zijn in het leven als je absoluut niet kunt weten wat je te wachten staat? Daarom is de combinatie nederigheid en overgave een goede in het leven.

8. Dikwijls komt het ook voor dat een “tegenslag” achteraf een meevaller blijkt te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een gedwongen ontslag, waarna je een leukere en betere baan weer vindt. Nu is het uiteraard niet zo dat als je nog “midden“ in de tegenslag zit, je dat al aan kunt zien komen. De wetenschap echter dat een tegenvaller een indirecte meevaller kan zijn, kan een tegenslag enigszins verlichten.

9. Ik heb door diverse ervaringen in mijn leven (let wel: dit is een persoonlijke opvatting) heel sterk het idee gekregen dat het leven voor iedereen een bedoeling heeft, alleen kennen wij deze niet. Vanuit dat inzicht geredeneerd kun je dus ook nooit bepalen of het goed of slecht met je gaat. Wellicht is het de bedoeling dat je met bepaalde problemen wordt geconfronteerd. Dat maakt ze uiteraard daarom nog niet prettig. Maar wellicht kun je ze door dat inzicht beter hanteren. Vanuit dat opzicht is het ook interessant om te weten dat het er niet om gaat wat jij met je leven wil, maar wat het leven met jou wil. Wie dit onderschrijft zal inzien dat het voor een ander dan ook onmogelijk is om te bepalen of het goed of slecht met je gaat en of je het goed of slecht doet. Laat die wetenschap je enige bescherming geven tegen de oordelen en verwijten van een ander.

10. Ik beschouw tegenslagen als zaken die nuttig kunnen zijn in dit leven. En dat bedoel ik niet alleen voor iemand persoonlijk, maar wellicht ook voor de mensheid in totaal. Het zou mij niets verbazen als blijkt dat we allemaal een bijdrage moeten leveren aan de ontwikkeling en groei van de mensheid. In dat licht beschouwd kan jouw gevecht met een tegenslag wellicht de hele mensheid dienen. Die uitgangspositie kan een tegenslag enigszins lichter maken.

donderdag 28 oktober 2010

20 WORDS TO CHANGE YOUR LIFE

vrijdag 13 augustus 2010

Meditatie voor het slapen gaan

Voordat je in slaap valt visualiseer dat je lekker in de natuur aan het dansen bent.

Geef jezelf en je lichaam toestemming om vrij te bewegen, geef je lichaam toestemming om soepel, elastisch, energiek en licht te zijn.
Nodig iedereen uit die je vandaag bent tegengekomen om met je mee te dansen. Nodig je naasten en je geliefden uit met je mee te dansen.

Het is jouw dans en iedereen die je uitnodigt danst graag met je mee. Laat ze deelgenoot worden van je dans, van je levensvreugde en van je passie.

Voel hoe de grond zachtjes je voeten aanraakt en stel je voor hoe alle gifstoffen in de aarde worden opgenomen, terwijl je daar niets voor hoeft te doen.

Stel je voor dat je kwaliteiten of eigenschappen van de aarde krijgt die via je voeten je lichaam in stromen. Kwaliteiten van dankbaarheid, vertrouwen, nog meer vertrouwen, rust, ontspanning, levensvreugde.

Help je lichaam herinneren hoe het is om opgevuld te worden met deze prachtige kwaliteiten. En laat het dan over aan je lichaam.

Je hoeft hier niets voor te doen. Alleen maar ontspannen en lekker in slaap vallen.

zondag 8 augustus 2010

Zee meditatie

Breng je aandacht naar je ademhaling. Je hoeft niets te doen, alleen maar je ademhaling te volgen. Diep naar binnen, en krachtig naar buiten. Blijf je ademhaling volgen.
Laat alle geluiden buiten je, laat ze zijn waar ze zijn. Je aandacht is bij je ademhaling.
Scan je lichaam. Begin boven bij je kruin, en zak steeds lager naar beneden. Als er ergens spanning of weerstand is, dan ontspan je deze.. Breng je warmte er naar toe totdat het ontspant of verandert, en ga dan verder. Naar je nek, je schouders, je handen en je armen. Steeds verder naar beneden, ook naar je vingers. Je aandacht gaat naar je heupen en je boven benen, steeds lager, naar je knieën, je onder benen en je voeten.

Stel je voor dat je stevig op je voeten staat. Je staat bij een prachtig mooi strand, en voor jou is de uitgestrekte zee. Zo ver dat je kunt zien is er alleen maar zee. Geef je zelf toestemming om een stapje naar de zee toe te zetten. Laat de zeewater zachtjes je voeten aanraken en liefdevol bij je naar binnen stromen.
Dus niet alleen je huid, maar ook het binnenste van je voeten wordt door het zeewater gekoesterd. Doe nog een stap verder de zee in. Nu tot je knieën, laat je knieën genieten van het zeewater. Van binnen en van buiten worden je knieën in het zeewater opgenomen. Je gaat nog verder, met je bovenbenen in het zeewater.

De temperatuur van het water is precies goed.

Want het is jouw zee en je wordt er in verwelkomd. Steeds dieper en dieper laat je je in het zeewater zakken. Je borst en je rug zijn in de zee, het voelt prettig, je kunt je helemaal ontspannen. Je handen worden gedragen op het water. Terwijl je steeds dieper en dieper gaat, wordt je nek één met het water, je gezicht, je achterhoofd en zelfs je kruin verdwijnt in het water. Je bent één met het water, er is geen enkele grens tussen jou en het water.

Je bent het water.

Je bent net zo uitgestrekt als de oceaan. Je bent net zo groot en zo diep als de oceaan. Je voeten zijn de oceaan, je lichaam is de oceaan en je hoofd is oceaan. Je laat jezelf koesteren als een oceaan.

Als er ergens energie nodig is buiten jou, geef je daar energie.

Als er ergens energie nodig is binnen jou, geef je ook daar energie.

Verder hoef je niets te doen, jezelf laten dragen en je lichaam laten verzorgen met deze immense waardevolle en voedzame energie. Laat je lichaam alle stoffen die het nodig heeft opnemen, en laat alle onzuiverheid die nog binnen en buiten jou aanwezig is door de oceaan wegspoelen.

Als je klaar bent, kom uit het water en kom langzaam terug naar deze tijd. Voel dat jij en je lichaam een zijn.

Wrijf in je handen, met je handen wrijf in je ogen, en als je lichaam er klaar voor is kun je je ogen openen.

zaterdag 7 augustus 2010

Zon meditatie

Breng je aandacht naar je ademhaling. Je hoeft niets te doen, alleen maar je ademhaling te volgen. Diep naar binnen, en krachtig naar buiten. Blijf je ademhaling volgen.
Laat alle geluiden buiten je, en laat ze waar ze zijn. Je aandacht is bij je ademhaling.

Scan je lichaam. Begin boven bij je kruin en zak steeds lager naar beneden. Als er ergens spanning of weerstand is, dan ontspan je deze. Breng je warmte er naar toe, totdat het ontspant of verandert, en ga dan verder. Naar je nek, je schouders, je handen en je armen. Steeds verder naar beneden, ook naar je vingers. Je aandacht gaat naar je heupen en je boven benen, steeds lager, naar je knieën, je onder benen en je voeten.

Stel je voor dat je ergens in de natuur stevig op je voeten staat. Boven je schijnt een prachtige mooie zon. De stralen van de zon raken je kruin en dringen je lichaam binnen. Ze vullen je lichaam met de warmte van de zonnestralen. De warmte gaat recht naar je hart. Daar laat je ze vermengen met je hartenergie. Samen met je hartenergie laat je de zonnestralen door je hele lichaam verspreiden.

Het vult je bovenlichaam, het gaat naar je hoofd, de energie gaat naar je benen en je voeten. Je ziet de lichtstralen door je handen en je voeten naar buiten stralen, en de hele omgeving wordt in het zonnelicht gezet. - 48 - Alles om je heen wordt bestraald met jouw hartenergie en de zonne-energie die door je heen stroomt.

Als je wilt kun je deze zonne-energie sturen naar alle mensen die het nodig hebben, en naar alle mensen die je vandaag gaat ontmoeten.

Je kunt het ook sturen naar je werkplek, naar de dingen die je vandaag moet doen. De dingen die je spannend vindt om te doen. Laat alles wat er vandaag nog gaat gebeuren in het zonnelicht worden gezet.

Blijf dit doen zolang het goed voor je voelt.

Dan adem je diep in en uit, wrijf in je handen, en met je handen wrijf je in je ogen.

Doe je ogen open.

dinsdag 3 augustus 2010

Beekje meditatie

Voordat je in slaap valt visualiseer dat je met je voeten door een bergbeekje loopt.

Voel hoe het water zachtjes je voeten aanraakt, en stel je voor hoe je huid gestreeld wordt.

Stel je voor hoe je voeten gewassen worden, voel hoe het water langs je huid stroomt.

Stel je voor dat je kwaliteiten of eigenschappen van het beekje krijgt die via je voeten je lichaam binnen stromen.

Kwaliteiten van innerlijke schoonheid, zuiverheid, gevoeligheid, hulp en begrip. Help je lichaam herinneren hoe het is om opgevuld te worden met deze prachtige kwaliteiten.

Laat het beekje niet alleen je voeten onderdompelen. Stel je voor dat je gehele lichaam wordt onder gedompeld in het beekje en volledig wordt schoon gespoeld.

Gereinigd van al het oude wat er nog was.

Laat het gehele proces over aan je lichaam. Je hoeft hier niets voor te doen.

Alleen maar ontspannen en lekker in slaap vallen, want morgen is er weer een nieuwe en mooie dag.

zondag 1 augustus 2010

Gras meditatie

Voordat je in slaap valt visualiseer dat je met je voeten door zacht gras loopt.

Voel hoe het gras zachtjes je voeten aanraakt, en stel je voor hoe alle gifstoffen in de aarde worden opgenomen, terwijl je daar niets voor hoeft te doen.

Stel je voor dat je kwaliteiten of eigenschappen van de aarde krijgt die via je voeten je lichaam in stromen. Kwaliteiten van waardigheid, zelfvertrouwen, openheid, warmte, wijsheid, kracht en je eigen liefde.

Help je lichaam herinneren hoe het is om opgevuld te worden met deze prachtige kwaliteiten.

En laat het dan over aan je lichaam.

Je hoeft hier niets voor te doen.

Alleen maar ontspannen en lekker in slaap vallen.

En straks lekker wakker worden.

AUB gebruik deze link: om deze meditatie direct te beluisteren

http://www.10praktischetips.nl/userfiles/meditatie van het gras.mp3

Deze meditatie is een onderdeel van het e-book/programma

"in 10 dagen geen last meer van zweetvoeten"

dinsdag 20 juli 2010

Wisdom of Osho

Work should be considered as play, not as work. Work should be considered as play, just a game. You should not be serious about it; you should be just like children playing. It is meaningless, nothing is to be achieved; just the very activity is enjoyed. You can feel the distinction if you play sometimes. When you work it is different: you are serious, burdened, responsible, worried, anxious, because the result, the end-result, is the motive. The work itself is not worth enjoying. The real thing is just in the future, in the result. In play there is no result, really. The very process is blissful. And you are not worried, it is not a serious thing. Even if you look serious, it is just pretending. In play you enjoy the very process; in work the process is not being enjoyed -- the goal, the end, is important. The process has to be tolerated anyhow. It has to be done because the end has to be achieved. If you could achieve the end without this, you would drop activity and jump to the end. But in play you would not do that.

The businessman is not playful. And if you are not playful, you cannot be meditative. Be more and more playful. Waste time in play. Just playing with children will do. Even if there is no one, you can jump and dance alone in the room and be playful. Enjoy. But your mind will go on insisting, "What are you doing, wasting time? You can earn something out of this time. You can do something, and you are just jumping, singing, and dancing. What are you doing? Have you gone mad?

Try it. Snatch whatsoever time you can get out of your business, and be playful. Whatsoever. You can paint, you can play on a sitar, anything you like -- but be playful. Look for no profit out of it, see no future in it, just the present. And then, then you can be playful inside also. Then you can jump on your thoughts, play with them, throw them here and there, dance with them, but not be serious about them.

Osho, The Book of Secrets , Talk #79

maandag 19 juli 2010

Jij ben ik en ik ben jij ND Walsh




Was ik nog maar als een kind…………………………nog zo verbonden met waar het vandaan kwam, in eenheid, liefde en in verbondenheid levend. Nog zo puur, en vol vertrouwen. Nog niet geprogrammeerd, beschadigd en haar afkomst vergetend. De creatieve vrije wil nog niet aan banden gelegd. Was ik nog maar vrij als een kind, helemaal opgaand in het spel en een wereld van hoogste verbeelding creërend.

Wij zijn een expressie van het Goddelijke Zelf, en de ‘dingen‘ van het leven, inclusief je eigen lichaam, zijn slechts instrumenten waarmee je kunt ervaren Wie je werkelijk bent. Jij bent een dimensie van de Godheid die Zich-Zelf ervaart. Jij en ik zijn een uitdrukking van het Goddelijke Zelf, en alleen door de expressie van Wie ik Ben, kan ik een impressie krijgen van Wie ik Ben. Als ik me de expressie van Wie ik Ben ontzeg, ontzeg ik me ook de ervaring daarvan. Immers, ‘alles wat door mij stroomt, kleeft aan mij’. Omdat er feitelijk Een van ons is, en ik daar deel van uitmaak, ervaar ik alle dingen die ik een ander laat ervaren. Evenzo ervaart een ander alle dingen die ik mezelf laat ervaren. Alle dingen die ik een ander laat weten, weet ik ook, en alle dingen die ik mezelf laat weten, weet een ander ook. Op een vergelijkbare manier worden alle dingen die ik een ander ontzeg, mij ontzegd en alle dingen die ik mezelf ontzeg, worden een ander ontzegd. Immers, ik kan niet geven wat ik niet heb, en ik kan niet hebben wat ik niet geef. Alleen door iets te geven kan ik ervaren wat ik heb. Zonder het geven is het hebben onervaarbaar. Geven transformeert Hebben in Zijn. Ik kan me verbeelden dat ik een creatief talent ‘heb’, maar alleen door mijn creativiteit met anderen te delen, ervaar ik dat ik creatief ben. Ik kan me verbeelden dat ik liefde ‘heb’, maar alleen door mijn liefde aan anderen te geven, ervaar ik dat ik liefde ben. Geven transformeert Hebben in Zijn, en het wonder van geven is dat we slechts aan onszelf geven. Want eigenlijk is er maar Een jij of Een ik. Jij ben ik en ik ben jij . Er bestaat geen afgescheidenheid. Dit is het geopenbaarde mysterie van elke spirituele traditie en nu ook van de moderne wetenschap.

Neale Donald Walsch

maandag 28 juni 2010

HET GELUK,

We denken vaak dat het leven beter zal zijn nadat we getrouwd zullen zijn, zodra we een kind hebben, of na de geboorte van een tweede kind. Later voelen we ons gefrustreerd, want de kinderen zijn nog niet groot genoeg en we denken dat we beter af zullen zijn als ze groot zullen zijn. We zijn er telkens van overtuigd dat we gelukkiger zullen zijn als éénmaal deze of een volgende stap is gezet.

We denken dat het leven vollediger zal zijn wanneer de dingen beter zullen gaan voor ons, voor onze partner; wanneer we een mooie wagen zullen hebben of een groter huis, wanneer we op vakantie zullen gaan, of wanneer we met pensioen zijn. De waarheid is dat er GEEN beter moment is om gelukkig te zijn dan het huidige moment. Indien het niet nu is, wanneer zal het dan zijn ?

Het leven zal altijd gevuld zijn met te bereiken objectieven of af te maken projecten.
Het is beter om het toe te geven en om te beslissen om NU gelukkig te zijn, nu het nog kan.
Heel lang heb ik gedacht dat mijn leven eindelijk ging beginnen.
Het echte leven !


Maar er is altijd een hindernis op de weg, een op te lossen probleem, een onbeëindigd project, nog door te brengen tijd, een te betalen schuld. En dan, dan zal het leven beginnen !
Totdat ik besefte dat deze hindernissen juist mijn leven zijn.

Dit inzicht heeft mij helpen begrijpen dat er geen weg bestaat dat naar het geluk leidt.

HET GELUK IS DE WEG!
Aldus passeert ieder moment dat we hebben. Meer nog, wanneer we dat moment delen met een speciaal iemand, speciaal genoeg om onze tijd mee te delen, dan beseffen we dat de tijd niet stilstaat.

We moeten niet wachten tot we afstuderen, een hoger loon krijgen, zullen trouwen, kinderen hebben, de kinderen het huis uit zijn, of gewoon tot het vrijdagavond, zondagmorgen, lente, zomer, herfst of winter zal zijn om te beslissen dat er geen beter moment is dan NU om gelukkig te zijn.

De bron van deze tekst is onbekend

woensdag 23 juni 2010

Mooi verhaal van Paulo Cuelho

Een ontdekkingsreiziger in Afrika, een blanke, was haastig om zijn doel in het hart van Afrika te bereiken en beloofde een extra premie aan de dragers als ze vlugger voortmaakten.
Gedurende enkele dagen stapten de dragers vlugger. Echter, op een middag, zetten ze allemaal hun last neer en gingen op de grond zitten.
Hoeveel geld hen ook aangeboden werd, ze weigerden een stap verder te zetten.
Toen de ontdekkingsreiziger uiteindelijk vroeg waarom ze dit deden, kreeg hij volgend antwoord: “We hebben zo’n grote haast gemaakt, dat we vergeten zijn wat we aan het doen zijn. Nu moeten we wachten tot onze ziel weer met ons mee is.”


De alchemist
De alchemist
Paulo Coelho

zondag 20 juni 2010

Tip van Ria over tekenen

Tip van Ria:

Vorige maand heb ik een tekencursus/workshop van meerder dagen  gedaan waarbij je anders dan op de traditionele manier leert tekenen. Het was heel plezierig en best intensief.  Het was vooral ook verrassend om te ontdekken wat ik op deze manier van kijken en tekenen op papier zette. Sommige tekeningen zijn mooi en treffend geworden( en enkele wat minder). Het ging en gaat om het leren en waarnemen en niet persé om resultaat te boeken.

Op het moment dat ik een best mooi portretje van een medecursist gemaakt had, wat een blij gevoel gaf, vroeg Marianne( de cursusleidster) of ik nu thuis gekomen was. Dat trof me best een beetje en deed me denken aan de Helende Reis en meditatieavonden .  Nu maak ik regelmatig wat tijd vrij om te tekenen en merk dat  "mijn geest"  ervan tot rust komt.  Ik kom weer bij mijn Zelf.

Dit volgende mooie stukje komt uit de nieuwsbrief:

Uit: Soul Making van Alan Jones.

(.........simpelweg naar iets of iemand kijken  zonder je eigen kleine wereld van gedachten en waardeoordelen erop leggen.....kijken naar wat er is en weigeren om te hallucineren zodat we alleen zien wat we willen zien.  Dan wachten we om te ontvangen wat zichzelf aan ons wil openbaren ( zoals in het Griekse woord , aletheia, wat letterlijk betekent zichzelf ontbloten). Het  betekent om  onbelemmerd naar diegene of datgene te kijken dat anders is dan onszelf. Dat is wat gesuggereerd wordt door het woord aesthetic wat in feite betekent op zo'n manier naar dingen kijken dat de waarnemer verandert door wat hij of zij ziet.')

Voor meer informatie en voorbeelden van tekeningen:

www.leertekenen.nl

en het mooiste is dat je helemaal geen zogenaamd talent hoeft te hebben of kunstenaar moet worden ofzo!

 

 

 

 

 

 


WIE BEN IK

Mijn foto
Vlissingen, Netherlands
Dat is een hele goede vraag! Het antwoord afhankelijk is van het moment waarop deze vraag gesteld wordt. Want, zeker bij zijn er momenten dat ik alleen de lagen zie waaronder ik mij veilig aan het verstoppen ben. Onder deze lagen vind ik hetzelfde warmte, liefde en rust die in ieder van ons huist. Hierdoor, ben ik niet veel anders dan jij of wie dan ook. Zonder deze bril mag ik kwetsbaar zijn, mag ik dingen niet weten, mag ik gewoon zijn. Kijkt de rest van de wereld ook zo? Zolang het de wereld van 2 dimensies is waarschijnlijk niet. Want wij moeten expert zijn!! Expert waarin, zou ik mij afvragen? Als wij allen mogen putten uit de oneindige kennis die overal al is en energetisch beschikbaar is waarom dan deze onderscheidinglijn. Waarom zou je dan een expert willen zijn? Om te weten wie je bent!!! Dit is een paradox die wij onszelf continue creëren. Om? Achter te komen wie wij zijn!!!! Alleen wat wij werkelijk zijn is: een oneindige bron van energie en volgens kwantum fysici een grote niks. Als wij niks zijn, dan is er geen onderscheid en dan is ook ineens gelijkheid en dan mogen wij wel zijn. Gewoon zijn. Wil je toch weten kijk dan op www.journeytherapeut.com