donderdag 15 april 2010

Ik ben niet mijn gedachten

Weet dat het alleen je gedachten zijn. En gedachten zijn niet meer dan het afvuren van neuronen in onze hersenen. Dat gebeurt eigenlijk volledig willekeurig, want niemand heeft nog ontdekt hoe onze gedachten werken.
Wel grappig dat iedereen zich in de gedachten een olifant kan voorstellen, maar iedereen zal daar een ander gevoel bij krijgen, afhankelijk van wat je eerste kennismaking met een olifant was. Ik bijvoorbeeld ruik stro en de poep, waarschijnlijk een beeld van een dierentuin waar ik als een klein jongetje rondliep, of een circus waar ik heel graag als een klein jochie naar keek, en zelfs stiekem onder het zeil door naar binnen sloop. Dan nemen mijn gedachten mij mee naar het verre verleden, naar de tijd van toen. Heb ik daar invloed op? Absoluut niet. Ik kan het stoppen door aan iets anders te denken of door gewoon stop te zeggen. Helaas merk ik dat ik niet vaak genoeg stop zeg tegen mijn gedachten waardoor zij uiteindelijk hun eigen weg kunnen gaan. Hierdoor laat ik mij naar plekken voeren waar ik niet wil zijn. Als ik mij continue afvraag wat is er
Nu, en wat voel ik nu in mijn lichaam, dan blijf ik wel bij de realiteit. Hierdoor komt er ook veel meer uit mijn handen, en hierdoor word ik zelf ook efficiënter.
Als ik niet mijn gedachten ben, wie ben ik dan wel?
Deze vraag is eigenlijk heel simpel te beantwoorden, alleen daar is veel moed voor nodig. Moed om mijzelf kwetsbaar op te stellen, moed om gelijkheid te accepteren, moed om mijn verhaal los te laten.
Want ik ben net als jij, en elk antwoord die bij je opkomt op deze vraag ben ik ook!
Ik ben jij!!!

2 opmerkingen:

  1. Goh David,
    Daar stonden we dan het week-end, 28 x de vraag; Wie ben jij??
    Om er na 28 x achter te komen dat jij ik bent en ik jij...wij zijn wij, haha.
    Wat doen we dan toch moeilijk soms als mens hè??
    Leuke her-innering, dank je!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh David,
    Daar stonden we dan vorige maand. 28 x de vraag "wie ben jij?"
    Om er vervolgens na 28 x achter te komen, dat jij ik bent en ik ji, haha.
    Nou...wat doen we dan moeilijk als mens, hoeven we toch niet meer te zoeken?
    Ik heb nog een leuke;

    DE TAO VAN POEH

    Voor het kennen van de weg
    moeten we gewoon op weg.
    Je dingen doen
    liefst met plezier,
    ( dat hoeft niet daar,
    je kan het ook hier)
    Heel simpel op de Poeh manier.
    Maar ga niet zoeken naar de weg,
    want je zal zien, dan is Hij weg!

    Ik ben ik
    en jij bent jij
    Dat weten we allebei;
    Maar als je nou de dingen doet,
    de dingen die jij kan,
    Dan vind je heus de Weg vanzelf
    en de Weg komt achter je an!!

    Carpe Dien

    BeantwoordenVerwijderen

WIE BEN IK

Mijn foto
Vlissingen, Netherlands
Dat is een hele goede vraag! Het antwoord afhankelijk is van het moment waarop deze vraag gesteld wordt. Want, zeker bij zijn er momenten dat ik alleen de lagen zie waaronder ik mij veilig aan het verstoppen ben. Onder deze lagen vind ik hetzelfde warmte, liefde en rust die in ieder van ons huist. Hierdoor, ben ik niet veel anders dan jij of wie dan ook. Zonder deze bril mag ik kwetsbaar zijn, mag ik dingen niet weten, mag ik gewoon zijn. Kijkt de rest van de wereld ook zo? Zolang het de wereld van 2 dimensies is waarschijnlijk niet. Want wij moeten expert zijn!! Expert waarin, zou ik mij afvragen? Als wij allen mogen putten uit de oneindige kennis die overal al is en energetisch beschikbaar is waarom dan deze onderscheidinglijn. Waarom zou je dan een expert willen zijn? Om te weten wie je bent!!! Dit is een paradox die wij onszelf continue creëren. Om? Achter te komen wie wij zijn!!!! Alleen wat wij werkelijk zijn is: een oneindige bron van energie en volgens kwantum fysici een grote niks. Als wij niks zijn, dan is er geen onderscheid en dan is ook ineens gelijkheid en dan mogen wij wel zijn. Gewoon zijn. Wil je toch weten kijk dan op www.journeytherapeut.com