woensdag 28 april 2010

Wat je moet weten over onvoorwaardelijke liefde

"Jij, jijzelf, evenzeer als wie dan ook in het hele universum, verdient jouw liefde en affectie." Buddha

De eerste keer dat ik onvoorwaardelijke liefde tegen ben gekomen, was bij de geboorte van mijn dochter. Een prachtig moment waar ik boeken vol over zou kunnen schrijven. Op het moment van de geboorte wordt een band gecreëerd die alleen door ouders herkend kan worden, of door mensen die een spirituele ervaring hebben gehad. Beide zijn eigenlijk vergelijkbaar. Beiden kennen een valkuil die ik graag wil toelichten.

Wat er met mij gebeurde toen mijn dochter geboren werd, is dat dit gevoel van liefde toestemming heeft gekregen om naar buiten te komen. Dit gevoel van echte liefde ben ik gaan verwarren met de liefde die ik op dat moment niet kon krijgen en niet kon ontvangen van mijn partner. Het nieuws is dat je die liefde niet kan krijgen, althans niet van buiten. Hoe veel het ook jou kant op komt, als je jouw eigen liefde niet hebt leren kennen en waarderen zal het nooit genoeg zijn. Nog veel schadelijker op lange termijn is wanneer je dat gevoel van Liefde die net geboren is, net als de geboorte van je kind, gaat vergelijken met de onvoorwaardelijke liefde die je van je partner verlangt. Dit is een goed moment om te checken of jij het zelf kan geven: kun je het geven naar je partner en kun je het geven naar jezelf? Want de sleutel naar het begrip onvoorwaardelijke liefde ligt naar mijn idee in het laatste. Kun je het aan jezelf geven, dan kun je het ontvangen.
Bij de geboorte van mijn dochter begon mijn zoektocht naar onvoorwaardelijke liefde.

En weet je wat ik heb gevonden?
Dat liefde is!

Dat is het belangrijkste, onvoorwaardelijke liefde bestaat in vele vormen en maten en uiteindelijk als je het ontleed van de persoonlijke lading, blijft er zuivere liefde over. Dat is de liefde voor jezelf. De liefde voor het zijn. Deze liefde is niet persoonsgebonden, ook al hebben wij de neiging om het daar mee op te vullen.

Het zelfde geld natuurlijk voor een spirituele ervaring die vervuld is van goddelijke energie en goddelijke liefde. Dat gevoel is altijd in je geweest en het zal altijd in je blijven, Het feit is dat het soms moeilijk is om er bij te komen. Maar hoe vaker je er contact er mee blijft maken, des te langer zal het bij je blijven. Zonder dat je er iets voor moet doen.
Dat is het aller belangrijkste en daar draait het om.

Jij bent het die het ervaart, jij bent het die het voelt, je bent het die daar recht op hebt en je bent het die LIEFDE IS!

Dus stop te zoeken waar je ook zoekt, kom bij jezelf en geniet van wie je bent!

Wil je meer over echte liefde weten lees:

De helende reis in de praktijk
De helende reis in de praktijk
Marieke Shvarts

1 opmerking:

  1. Mooi verwoord, David!
    Groetjes, ook aan Marieke en kids.
    Liefs, Mariëtte.

    BeantwoordenVerwijderen

WIE BEN IK

Mijn foto
Vlissingen, Netherlands
Dat is een hele goede vraag! Het antwoord afhankelijk is van het moment waarop deze vraag gesteld wordt. Want, zeker bij zijn er momenten dat ik alleen de lagen zie waaronder ik mij veilig aan het verstoppen ben. Onder deze lagen vind ik hetzelfde warmte, liefde en rust die in ieder van ons huist. Hierdoor, ben ik niet veel anders dan jij of wie dan ook. Zonder deze bril mag ik kwetsbaar zijn, mag ik dingen niet weten, mag ik gewoon zijn. Kijkt de rest van de wereld ook zo? Zolang het de wereld van 2 dimensies is waarschijnlijk niet. Want wij moeten expert zijn!! Expert waarin, zou ik mij afvragen? Als wij allen mogen putten uit de oneindige kennis die overal al is en energetisch beschikbaar is waarom dan deze onderscheidinglijn. Waarom zou je dan een expert willen zijn? Om te weten wie je bent!!! Dit is een paradox die wij onszelf continue creëren. Om? Achter te komen wie wij zijn!!!! Alleen wat wij werkelijk zijn is: een oneindige bron van energie en volgens kwantum fysici een grote niks. Als wij niks zijn, dan is er geen onderscheid en dan is ook ineens gelijkheid en dan mogen wij wel zijn. Gewoon zijn. Wil je toch weten kijk dan op www.journeytherapeut.com