zaterdag 17 april 2010

Eerlijkheid

"Eerlijkheid is het eerste hoofdstuk in het boek der wijsheid."
Thomas Jefferson


Eerlijkheid een beladen woord? Nee, juist krachtig!
Wat is er mooier dan eerlijk zijn naar jezelf, niet naar je gedachten te luisteren, maar naar je hart.

Eerlijkheid heeft mij verder gebracht dat ik ooit voor mogelijk had gehouden. Zou ik niet eerlijk zijn naar mijzelf, dan zou ik niet doen wat ik nu doe, namelijk het leven te leven waarvoor ik hier ben. En te genieten van wat ik doe. Meer dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden.

Eerst was ik vooral bezig om het ideaalbeeld van mijn ouders waar te maken, en niet alleen van mijn ouders, maar het beeld van de hele maatschappij. Presteren, presteren en nog eens presteren. ‘Laat iets degelijks achter, zorg voor je nabestaanden, maak naam, en lever een bijdrage aan de maatschappij. Maak jezelf nuttig, bewijs dat je iemand bent, en zorg ervoor dat mensen tegen je op kijken’ deze zinspelingen zijn me met de paplepel ingegoten.

Ik ben er achter gekomen dat dit niet werkt, wanneer ik het gevoel heb dat ik niet doe waar ik gelukkig van wordt.

Dit speelde allemaal diep van binnen en op een onbewust niveau, want eerlijk is eerlijk: Alles wat ik hiervoor deed, deed ik met veel overgave en veel plezier. Alleen dat stemmetje in mijn hoofd was er ook altijd: ‘Zou het niet beter kunnen, zou ik niet beter daar of daar gelukkiger zijn’ enzovoort.

Dat stemmetje in mijn hoofd is al 2 jaar stil. Niet dat ik geen slechte dagen ken en dat ik mij nooit zorgen maak, alleen is het wel zo dat ik weet dat dit de weg is. De weg naar een bewust leven, in eerlijkheid naar mijzelf en naar mijn omgeving.

1 opmerking:

  1. Toch vind ik het fijn dat jij goed opgeleid bent. Dat samengaan van medische en andere kennis en niet in de laatste plaats jouw openheid haalde mij over de streep een helende reis bij jou te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

WIE BEN IK

Mijn foto
Vlissingen, Netherlands
Dat is een hele goede vraag! Het antwoord afhankelijk is van het moment waarop deze vraag gesteld wordt. Want, zeker bij zijn er momenten dat ik alleen de lagen zie waaronder ik mij veilig aan het verstoppen ben. Onder deze lagen vind ik hetzelfde warmte, liefde en rust die in ieder van ons huist. Hierdoor, ben ik niet veel anders dan jij of wie dan ook. Zonder deze bril mag ik kwetsbaar zijn, mag ik dingen niet weten, mag ik gewoon zijn. Kijkt de rest van de wereld ook zo? Zolang het de wereld van 2 dimensies is waarschijnlijk niet. Want wij moeten expert zijn!! Expert waarin, zou ik mij afvragen? Als wij allen mogen putten uit de oneindige kennis die overal al is en energetisch beschikbaar is waarom dan deze onderscheidinglijn. Waarom zou je dan een expert willen zijn? Om te weten wie je bent!!! Dit is een paradox die wij onszelf continue creëren. Om? Achter te komen wie wij zijn!!!! Alleen wat wij werkelijk zijn is: een oneindige bron van energie en volgens kwantum fysici een grote niks. Als wij niks zijn, dan is er geen onderscheid en dan is ook ineens gelijkheid en dan mogen wij wel zijn. Gewoon zijn. Wil je toch weten kijk dan op www.journeytherapeut.com